YORGUNUM USTAM

HUZURA DAVET

ÖĞRETMENİM VE YURDUM

SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİM..., GÜNÜNÜZÜN KUTLULUĞUYLA, EMEKLERİNİZİN KARŞILIĞI, ALLAH'TAN TAKTİR BULSUN.... GÖNLÜMÜZDEKİ YERİNİZİN BİZDE DE EBEDİLEŞMESİ, BİZLERİN DE KURTULUŞU OLSUN DİLİYORUM... HAKLARINIZI LÜTFEN HELAL EDİN... BU GÜN ARAMIZDA OLMAYANLARINIZA GANİ RAHMET DİLİYORUM... MEKANLARINIZ DÜNYADA, HUZUR VE SAADET MAKAMLARI.., AHİRETTE DE CENNET OLSUN... SİZLERİ DAİMA ANMAKTAYIM... UNUTMADIM UNUTMAYACAĞIM... EĞER BEN DE KENDİMİ SİZLERE UNUTTURMAMAYI BAŞARABİLİRSEM, BU DA BENİM EBEDİ BAHTİYARLIĞIM OLACAKTIR... SEVGİ VE SELAMLARIMLA.....

AydalgaBurhaniyeEfE

Instagram

AydalgaBurhaniyeEfe

Instagram

AYDALGALAR SOFRASI

Sayfalar

HUBS-AYDALGALAR

6 Eylül 2011 Salı

MAYDALGA: varoluş kaynağına yakınlaşmak

MAYDALGA: varoluş kaynağına yakınlaşmak

Bütün Türkiye’de tanınan, Burhaniye' nin ünlü dinlence ve eğlence merkezidir Ören ve İlçenin gezilmeye görülmeye ve yaşanmaya değer en gözde yeridir.
Zeytin cenneti Ören'den ayrılırken, Türkiye'nin en güzel zeytinyağını bulabileceğiniz alışveriş yerlerinden, naturel sızma zeytinyağının yanısıra doğal zeytinyağlı sabun da almayı unutmayın.

Çevresindeki çok geniş arazilerinde tarım yapılan Burhaniye-Ören´de istediğiniz her türlü taze sebze ve meyveye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Büyük balıkçı teknelerini ve yatları konuk eden limanında yiyeceğiniz sardalya, levrek, çipura, lüfer, tekir ile de taze balığa doyacaksınız.

Ören, Balıkesir ilinin Burhaniye ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir tatil beldesidir. Ören, Ayvalık ile Edremit arasında bulunan bir tatil cennetidir. Ören'in ince kumlarında, antik çağda Lidya kızları güneşlenmiş, Romalı güzeller denize girmişlerdir.

Ören, ince kumlu sahili, oksijen deposu Kazdağları'ndan gelen havası, mavi bayraklı plajları, sahile kadar uzanan çam ormanları ile tatilcilerin ilk tercihleri arasındadır. Çam ağaçları Ören'in hemen hemen tüm sokaklarını çevrelemiştir. Bu yüzden yaz aylarında serin serin Ören sokaklarında gezebilirsiniz. Ören neredeyse bağlı olduğu ilçeden daha büyük. Hem yurt içinden hem de yurt dışından, özellikle Almanya'dan ilgi gören Ören'de yazlık ev sayısı da her geçen gün artmaktadır. Tabi bunda Ören'in pek benzeri olmayan doğal güzellikleri çok etkilidir. Yaz aylarında nem oranı düşük olduğu için Ören'de solunum hastalıkları olanlarda rahatça tatil yapabilirler.

Ören, 2005 yılında 4 mavi bayrak almıştır. Ören temiz deniz suyu, çevre bilincine duyarlı, bilinçli çevre unusurları göz önünde bulundurularak almıştır mavi bayraklarını. Ören'in denizi berrak masmavi ve tertemizdir, yosun yahut benzeri hiç bir şey yok denizin içinde. Ören'de denize girdiğinizde biraz soğuk gelebilir, fakat alıştıktan sonra yazın o sıcağında içinden çıkmak istemezsiniz. İlk bir kaç metre çakıllı olsada daha sonrası kumdur. Ören sahili belediye denetimindedir, her zaman Ören plajı temizlenir. Plajda bulunan duşlar, soyunma kabinleri yine Ören'de belediyesinin hizmetleri içindedir.

Ören'de tüm gün boyunca güneşin, denizin ve kumun tadını çıkardıktan sonra, sahilde güneşin batışını izlemek ayrı bir keyif verir insana. Artık Ören'de denizden ılık ılık rüzgar esmeye başlamıştır. Ören'de akşam ister sahilde sıralanmış cafelerde Ören sahiline karşı çayınızı yudumlayın, ister cadde boyunca yürüyüş yapın, Ören hatırası satın alın, isterseniz yine Ören'de gece hayatının sabaha kadar devam ettiği disco ya da barlarında eğlenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder